Grise på plejehjemmet gør beboerne glade

Besøgshunde på et plejehjem er efterhånden velkendt. På Sydmarksgården får de også af og til besøg af en minigris, hvilket er til stor glæde for beboerne. Især demente kan have glæde af besøgsdyr, idet man ikke behøver at kommunikere med andet end kropssprog. I Kristeligt Dagblad har de bragt en artikel om grisene på Sydmarksgården, og artiklen sætter også fokus på, hvorfor det generelt kan være en god ide med besøgsdyr på plejehjem. Læs artiklen her 

Kærmindeparken fik fint besøg i anledningen af
dronningens fødselsdag

Beboerne på Kærmindeparken fik fint besøg den 16. april om formiddagen. Til trods for et meget stramt program fandt dronningen tid til at beøsge Kærmindeparken. Hendes majestæts fødselsdag blev fejret hele dagen med rundstykker, fin frokost, fødselsdagslagkager og fin oppyntning. Læs mere om dronningens besøg og se flere billeder her.

 

Rejsegilde på Kjellerup Friplejehjem

Byggeriet af Kjellerup Friplejehjem skrider planmæssigt fremad, og mandag den 13. april var der rejsegilde for alle involverede. Dagen bød på taler, blæst og pølser.

Se flere billeder fra rejsegildet her
Læs mere om Kjellerup Friplejehjem her

Musikalsk stjerneoplevelse på Enggården

Enggården inviterede den 25. marts til familiehygge med en let anretning og musikalsk underholdning ved Keld og Hilda Heick. Det blev en musikalsk rejse fra Landsbyens gadekær gennem Four Jacks-medley, grand prix sange, Elvis og fællessange - alt var med.
Det var en forrygende underholdende aften med to musikalske og meget engagerede mennekser, der fik selv den stiveste til at synge med.

Gymnasieelever frisker frisørsalon op

Fem elever fra Ikast-Brande Gymnasium har på eget initiativ renoveret frisørsalonen på plejehjemmet Kærmindeparken i Bording. Ideen kom fra en af eleverne, som havde set rummet, fordi hans bedstemor boede på plejehjemmet. Han syntes, rummet manglede noget - så han fik flere af sine klassekammerater med på ideen om at gøre noget. De har selv sørget for sponsorater , og de har brugt deres fritid på selve renoveringen. Du kan læse mere om den gode ide i en artikel, der har været bragt i Ikast Avis om projektet ved at klikke her.


 

Byggeriet af Aarhus Friplejehjem tager form


Jyllands Posten - Aarhus har bragt en artikel omkring byggeriet af Aarhus Friplejehjem, der skrider godt fremad. Emil Tang blev interviewet til artiklen, som du kan læse ved at klikke her
Enggården er en unik arbejdsplads

Der har været bragt en artikel i Digeposten om, hvilken unik arbejdsplads Enggården i Bylderup Bov er. En af de ting, der lægges vægt på i artikelen er de værdier, der er fundamentet for Enggården, men også for Danske Diakonhjem generelt. 
Du kan læse hele artiklen her

 


Grøn omsorg og grøn mad


På Sydmarksgården i Verninge har de siden 2008 arbejdet med "Grøn omsorg". Som et led i dette arbejde ønsker plejecentret at omlægge køkkenet til økologi, og målet er at få det økologiske bronzemærke i 2015. For at opnå dette skal 30% af råvarerne være økologiske. Men det handler ikke om økologi alene, det handler også om, at lave dejlig mad, som taler til de ældres sanser, så de får lyst til at spise - og spise mere. Fyns Stiftstidende har bragt en række artikler om Sydmarksgårdens spændende initiativer inden for "Grøn omsorg", der nu for alvor breder sig til køkkenet. Du kan læse artiklerne ved at klikke her


Skoleelever på 9-årig kontrakt på Dalsmark Plejehjem


Dalsmark Plejehjem har indgået et spændende samarbejde med Humlehøj-Skolen i Sønderborg. Samarbejdet, der strækker sig over 9 år, går ud på, at elever fra skolen kommer på besøg på plejehjemmet flere gange årligt. Formålet er, at børnene får et indblik i arbejdslivet på et plejehjem og de mange jobfunktioner, der findes sådan et sted. Derudover lærer børnene, de ældre og personalet at kende. Læs artiklen, der har været bragt i Jydske Vestkysten, her


Rejsegilde på Aarhus Friplejehjem


I det skønneste solskin kunne Danske Diakonhjem torsdag den 02. oktober holde rejsegilde på Aarhus Friplejehjem i Tranbjerg. Bestyrelsesformand Kirsten Lehmann sagde bl.a. i sin tale: "I Danske Diakonhjem glæder vi os meget til at vise Aarhus og Aarhus-borgerne vores tilgang til pleje - i et meget spændende og nytænkt hus".
Læs mere og se flere billeder her
Udeliv er også for ældre


Dalsmark Plejehjem har ansat en naturvejleder,
så der bliver arrangeret mange ture ud af huset
og ud i det blå til stor glæde for de ældre. Turene er for både hjemmeboende ældre og for ældre på Dalsmark Plejehjem. Jydske Vestkysten var med på Fisketur,  og det kom der en fin artikel ud af, som du kan finde ved at klikke her.


Forkælelse af de frivillige


Torsdag den 25. september var dagen, hvor de mange frivillige rundt omkring på Danske Diakonhjems plejehjem skulle hyldes for alt det de giver og er rundt på de enkelte plejehjem. Overskriften for dagen var "Batterier til genopladning", for alle har brug for at blive fyldt på for at kunne give.

En skøn flok på 158 frivillige havde valgt at tage til frivilligdag. Dagens program bød på foredag ved Karin Flensborg, Conny Hjelm og Anders Agger og et musikalsk indslag ved Laila Poulsen. Den blanding betød at både lattermusklerne, sangmusklerne og hjernecellerne blev trænet. Læs meget mere og se flere billeder her

 

 

Enggården Open

 

På en flot solskins lørdag i september blev der på Enggården dystet på livet løs i dartspil, ringspil og mange andre discipliner. Opbakningen og stemningen var overvældende!

Heldigvis var der mulighed for masser af motion, så der var energi til at smage på lagkagerne efter, lagkagemesteren var kåret.

Se flere billeder fra dagen herFriplejehjemmet Grønneparken fik besøg fra Indien

I forbindelse med Danmissions 150 års jubilæum har en delegation fra Indien været på besøg i Herning. De havde et ønske om at besøge et dansk plejehjem og høre om diakon i praksis. Friplejehjemmet grønneparken sagde straks "Ja" og "Velkommen", da arrangørerene fra Danmission ringede os spurgte, om de måtte komme på besøg.

Læs mere herUdendørs træningsbane giver sjov motion

Riis Friplejehjem har fået en udendørs træningsbane, og det har journalist Rikke Thomasen skrevet en spændende og inspirerende artikel omkring. Det viser sig blandt andet, at når man træner udendørs gør det os mere glade, giver os mere energi, virker afstressende, gør os mindre anspændte, mindre deprimerede, mindre forvirrede og mindre vrede. Og alle beboere kan være med, for det er også sjovt blot at se på dem, der træner!
Find et link til artiklen og se flere billeder her 


 

Indvielse på Sct. Kjeldsgården

På Sct. Kjeldsgården i Viborg blev en ny tilbygning, hvor der er plads til 14 beboere, indviet tirsdag den 17. juni. Sct. Kjeldsgården er et specialplejehjem for borgere med demenssygdomme, og hjemmet har nu plads til i alt 54 beboere.
Dagen for indvielsen bød på solskin, så festen blev holdt på den store teresse - med omkring 150 deltagere.

Læs mere og se flere billeder her


Byggeri i Kjellerup påbegyndt

Danske Diakonhjem bygger friplejehjem flere steder i landet. I Kjellerup blev der taget "første spadestik" til Kjellerup Friplejehjem fredag den 13. juni. Byggeriet er delvis ombygning og nybyggeri af en del af det tidligere Kjellerup Sygehus, så derfor var "første spadestik" nedrivning af nogle af de gamle bygninger. Kjellerup friplejehjem forventes at stå færdig juni 2015 og der bliver plads til 36 beboere.

Læs mere og se flere billeder her


Indvielse på Højbo

Den 5. juni kunne Højbo Friplejehjem sætte punktum for deres gennemgribende renovering, ombygning og tilbygning. Højbo har nu plads til 36 beboere fordelt på tre fløje. Desuden er der blevet bygget en hestestald, som også kommer byen Arnborg til gode foruden beboerne på Højbo.
Mellem 450-500 mennesker var med til at fejre den festlige dag, der bl.a. bød på optræden fra Keld og Hilda.
Læs mere og se billeder fra dagen her.Ny bestyrelse i Danske Diakonhjem


Mandag den 16. juni 2014 blev der afholdt repræsentantskabsmøde i Danske Diakonhjem på Plejecenter Thorshøj. I den forbindelse blev der også afholdt valg til Danske Diakonhjems bestyrelse. Kirsten Lehmann fortsætter som betyrelsesformand i Danske Diakonhjem, men der er også sket en udskiftning af medlemmer. Her kan du læse mere om, hvem der nu sidder i bestyrelsen, og hvordan de har konstitueret sig.

Birketoft i sommerhus

For andet år i træk tog Birketoft deres beboere med i sommerhus. I år var de i uge 21 i sommerhus ved Ejsingholm. Ugen bød bl.a. på mange oplevelser og en udflugt til Venø.

Læs mere og se flere billeder her
OL på plejehjem

 

Over 100 beboere fra Birkelse Plejecenter, Aabybro Plejehjem og Plejehjemmet Kornumgaard mødtes onsdag den 4. juni på Aabybro Plejehjem til årets plejehjems OL, hvor de dystede i forskellige discipliner.
Læs mere her

Sydmarksgården har fået en kolonihave

 

Sydmarksgården i Verninge ved Assens har  netop anskaffet sig et skønt lille kolonihavehus med 400 m2 have til. Huset ligger i skønne omgivelser tæt på skoven og med et kig til havet. I haven er der, foruden rosenbuske, et drivhus, hvor der bl.a. bliver plantet vindruer, og derudover er der bede med spinat, salat og rødbeder, alt sammen bliver dyrket økologisk. Haven er tiltænkt små demensgrupper, som sammen med personalet kan køre til haven en gang om ugen og nyde samværet og haven sammen. Læs mere her


Første spadestik i Aarhus

 

Mandag den 7. april blev første spadestik taget til Aarhus Friplejehjem i Slet i det sydlige Aarhus. Den almindelige spade var skiftet ud med noget kraftigere værktøj, som bestyrelsesformand i Danske Diakonhjem, Kirsten Lehmann, fik instrukser i at håndtere, så hun kunne tage det første ”spadestik”. Aarhus Friplejehjem opføres med 54 plejeboliger i tre etager, og det er planen, at Aarhus Friplejehjem åbner den 1. juni 2015.

Se flere billeder her

 

Tilbage på skolebænken
-Spændende initiativ på Lillebælt 


På Friplejehjemmet Lillebælt i Middelfart har ti medarbejdere været af sted på et FVU-kursus i dansk. FVU står for forberedende voksenundervisning. De 10 kursister havde fire timers undervisning hver onsdag formiddag i ti uger – altså fyrre timers undervisning i alt. Det kan måske lyde af meget, men kursisterne fra Lillebælt understreger, at de fyrre timer er gået utrolig hurtigt. De ville faktisk gerne have haft mere tid til at fordybe sig i nogle af tingene i undervisningen. Læs mere her

 

"Håndtag på hverdagen" er slut for denne her gang

Det er dagen for afslutningen på kursusforløbet ’Håndtag på hverdagen’, og de 11 kursister skal hver især fremlægge deres projekt i løbet af dagen. Kursisterne fik til opgave at lave et projekt, der tager udgangspunkt i noget, de gerne ville ændre på deres arbejdsplads eller hos sig selv. Der var bl.a. projekter om øget arbejdsglæde, inddragelse af beboere i det daglige arbejde, selvudvikling og dokumentation. Læs mere

 

 

FESTLIG FASTELAVN MED 100 ÅRS FORSKEL

Mandag den 3. marts blev der slået katten af tønden på Kærmindeparken i Bording. Traditionen tro kom børnehaven fra Bording for at være med. Langt om længe lykkedes det børnene at få slået hul på tønden,og der blev kåret en dronning og en konge. Katte-kronerne blev overrakt af Kærmingeparkens ældste beboer, der er 105 år. De to vindere var begge 5 år, så der var nøjagtig 100 år imellem vinderne og prisoverrækkeren. Martin Jørgensen.

 

Wellness til beboerne på Spjald Pleje- og Aktivitetscenter

- Beboerne nyder det allerede, fortæller forstander Susan Kierkegaard Pedersen, og det kun få dage efter, at den røde snor til plejehjemmets nye wellnessrum blev klippet over, Her er fokus på nydelse og velvære med lækre farver, tekstiler og blid musik, læs mere på side 5 i Videbæk-Spjald Avis her.

 

 Første spadestik i Shanghai

 Den 28. oktober markeredes starten på byggeriet af det ældrecenter i

 Shanghai, som Danske Diakonhjem skal stå for driften af. Dagen blev

 markeret med bl.a. fyrværkeri og en video-tale ved Emil Tang, direktør i

 Danske Diakonhjem. Se mere her >>

 

Velkommen til Ghana...

Så er døren ud til verden igen åben. I oktober har Danske Diakonhjem nemlig haft besøg af en gruppe ghanesiske sygeplejelever fra Health Concern Ghana, som er en privat sygeplejeskole. 3 Danske Diakonhjem, nemlig Sct. Kjeldsgården, Riis Friplejehjem og Skovbakkehjemmet i Odder har lagt hus til og har haft hver en gruppe ghanesiske elever i praktik. Udvekslingsopholdet har været arrangeret af SOSU-skolen i Silkeborg.

Læs mere her>>

 

Stor frivilligdag i Danske Diakonhjem

- fyldt med musik, magi og samskabelse

180 frivillige fra 22 plejehjem samledes d. 26. september til Frivillig Torsdag. En dag fyldt med sang, musik og bl.a. musiske perspektiver på det, at skabe noget værdifuldt sammen med andre mennesker. Læs mere her>>

 

Dejlig sensommertur til Sommersang i Mariehaven

52 beboere, pårørende og personale fra Sandfeldgården i Kibæk nød en dag fyldt med musik, underholdning, fællessang – og et enkelt skybrud. Læs mere her >>


 Længe ventet - 3 helt særlige nye beboere 

 På Friplejehjemmet Højbo i Arnborg er der kommet nye beboere – og selv om

 enhver ny beboer er noget særligt, er denne gang usædvanlig. Den 21.

 august flyttede 3 heste, Queen Elisabeth, Hope og Rianne – 2 voksne heste

 og et føl - nemlig ind i friplejehjemmets ny-indrettede stald. Til stalden hører

 opholdsrum og tilhørende faciliteter for de ”to-benede”. Læs mere her>>

 

Sommerture giver oplevelser lidt ud over det sædvanlige

På Kærmindeparken i Bording gik årets tre sommerture til Håndværkermuseet i Randers, Hjerl Hede og Odense Zoo. De tre begivenhedsrige dage var resultatet af personalets omhyggelige planlægning. Læs mere her >>


Sundhedstjek modtages med begejstring og sved på panden

Danske Diakonhjem tilbyder sundhedsordning til alle sine medarbejdere, et element heri er et årligt sundhedstjek, hvor bl.a. kondital, blodsukker og BMI måles. Langt de fleste medarbejdere har taget imod tilbuddet, der har givet sved på panden og vakt motivationen for at forbedre sig til næste års måling. To plejehjem fortæller om tiltaget i FOAs medlemsblad. Læs om Riis Friplejehjem ved Give her, og Kristinehøj i Helsingør på side 4-5 her.

 

En stor dag i Danmark - et stort skridt fremad i Kina

Der blev taget masser af billeder, og stemningen var både glad og

højtidelig, da Danske Diakonhjem mandag d. 24. juni kunne underskrive en samarbejdsaftale om drift af et plejehjem i Shanghais Jinshan-distrikt. Læs mere her >>  Se indslag i TV-Avisen samme aften her >> 

 

Kina-delegation til Danmark

D. 22. juni ankommer en delegation bestående af 6 regeringsmedlemmer og den lokale forretningsmand Mr. Zhou fra Shanghai til København. Besøget markerer indledningen på samarbejdet mellem Danske Diakonhjem og Shanghai Hong Yue Industrial Co., ltd. om opførelse og drift af 400-800 plejeboliger i Jinshan District, Shanghai. Læs mere her >>


 I Nordjylland holder man OL hvert år

 I hvert fald hvis man er beboer eller medarbejder på Birkelse

 Plejecenter, Aabybro Plejehjem eller Kornumgaard, der alle er

 plejehjem under Danske Diakonhjem. Værtsskabet for OL 2013 var

 gået til plejehjemmet Kornumgaard i Brønderslev, hvor

 sportsbegivenheden gav en festlig dag fyldt med aktivitet,

 bevægelse og humør for de 150 deltagere. Læs mere her >>

 

Sydmarksgården åbner dørene for engagement og fællesskab

Den 12. juni kl. 14-15 lyder startskuddet for et nyt projekt. Sydmarksgården i Verninge ønsker at gøre en ekstra indsats for at skabe et aktivt, levende og engageret lokalområde. Det sættes der nu særligt fokus på med projektet, ”Sydmarksgården Åbner Dørene”. – Jeg glæder mig til at komme i gang, fortæller Charlotte Mai Hede, der netop er startet som koordinator for projektet. Læs mere her >>

 

 Første spadestik til 14 nye friplejeboliger i Viborg

 D. 28. maj blev byggeriet af den nye fløj på Friplejehjemmet Sct.

 Kjeldsgården sat i gang. Friplejehjemmet, der er særligt målrettet

 mennesker med demenssygdom, har haft så stor succes, at man nu

 satser på udvidelse med endnu 14 boliger. Læs mere her >>

 

Personalegoder via mobilen

Nu kan medarbejdere ved Danske Diakonhjems gøre brug af personalegoder via telefonen. Logbuy har udviklet en app, der gør det muligt at finde frem til og benytte tilbud og rabatter. Læs mere her.

 

6 beboere tager på ferierejse til Tenerife

Tidligt om morgenen d. 30. april drog 6 beboere ledsaget af 6 medarbejdere fra Kristinehøj Plejehjem i Helsingør mod lufthavnen. I bagagen var pakket badetøj, solcreme, solbriller og sommertøj, for desinationen var den Kanariske ø Tenerife. Læs mere her>>

 

Sofa-cykeløb på Stadion i Ringkøbing

D. 17. april dystede Spjald Pleje- og Aktivitetscenter med Ringkøbing Plejehjem i cykelløb på Ringkøbing Stadion. Stævnet var del af en uge med fokus på sundhed og 60 beboere deltog på en dag med solskin, fællesskab og højt humør. Se indslag i TV/MIDT-VEST her.  

 

Nyt visumcenter hjælper kinesisk samarbejde på vej

Den 18. april 2013 åbnede Danmarks ambassadør i Kina, Friis Arne Petersen, det nye danske visumcenter I Chongqing i Vestkina. Danske Diakonhjems samarbejdspartner er den første, der får visum. Læs mere her >>

 

 

Fra ”Kærmindeparken” til ”Krokusparken”?

 12.000 krokusser hilser foråret velkomment på Kærmindeparken,

 hvor pedellerne hvert år lægger 3.000 nye løg med en helt

 særlig teknik. Læs mere her >>  

 

 

 

Indvielse af nye friplejeboliger i Odder

Den 21. februar var en glædens dag på Friplejehjemmet Skovbakkehjemmet, hvor den nyopførte afdeling officielt blev indviet. Læs mere her >>

 

 Ni Hao Shanghai! – Danske Diakonhjem

 tæt på aftale om plejehjem med 400 

 boliger

 For blot et år siden var der ingen i Danske

 Diakonhjem, der i sin vildeste fantasi kunne forestille

 sig, at organisationen her primo 2013 ville stå tæt på

 en aftale om opførelse og drift af et stort plejemiljø i

 Shanghai, Kina. Men det er virkeligheden i dag!

 Læs mere her >> 

         

Udeliv trods frost og sne

Vinterens frostgrader og snemasser sætter ikke en stopper for udendørs aktiviteter på et plejehjem. Tvært i mod åbner det for  berigende og nye oplevelser, at bevæge sig ud. Læs om ”skubberne”, der trodser en snestorm, og beboeren, der får sit livs første kælketur her >>


 

Et brag af et nytårstaffel på Grønneparken

En dejlig, ny tradition er skabt i huset, fortæller forstander Birte Bæk.

Læs mere her >>

 

 

Forstandere rejser til Norge for at lære om frivillige

Otte forstandere tog på en uges studietur til Norge og kom hjem med ny inspiration og idéer til eget arbejde med frivillige på institutionerne. Læs mere her >>

 

             

 Feriefonden - Ferielejligheder i Berlin

  Feriefonden har forlænget kontrakten, sådan det også er muligt at leje ferielejligheder i

  Berlin i 2013. Ansøgning om hovedferien skal ske inde den 1. marts 2013.

  Læs mere inde på Feriefonden.

 

 

Kan du huske....(Plejehjemmet Kornumgård)

Det blev et gensyn med snydeproppen, Lockwox til håret, Madam blå, broderede sengelinneder og natpotten, da en gruppe beboere fra Plejehjemmet Kornumgård besøgte Vildmoseporten. Alle sanser kom i

spil under besøget læs mere

 

Martinus på Birketoft 96 år - med sine grønne fingre

Beboer Martinus er gartneruddannet og hans store interesse er stadig

blomster. Han prikler blomster til udplantning til en favorabel pris for beboere og personale. Man kan altid finde vej til Martinus og hans hustru Lilly - man skal bare følge de mange flotte blomster langs gangen. I september måned blev Martinus inverwiet af Herning Folkeblad og i oktober var Tv-Midtvest hos ham. Læs mere

 

Rejsegilde på friplejehjemmet Højbo

Rejsegildet med taler og røde pølser blev holdt i det, der bliver et fælles rum med køkken og spisestue i hver af de 3 fløje på Højbo. De 12 boliger er vendt sådan, at beboerne kan se ud over engene og Rind Å mod syd. Hver fløj får i enden også en opholdsstue. Se avisartikel fra Herning Folkeblad og indslag på           TV-Midtvest samt flere billeder her

 

 

 

Pengegave til kurser i pleje og omsorg af døende

Odder Kommune fik torsdag den 6. september overrakt en gave på 800.000 kr. Der var dog ikke tale om en kontant gave, men en gave i form af en kursusdag til samtlige ansatte i Kommunes ældrepleje,

hvilket Skovbakkehjemmet i Odder også får glæde af. Læs mere

 

 

Rejsegilde på Skovbakkehjemmet i Odder

 

Den 3. september 2012 var der inviteret til rejsegilde på Skovbakkehjemmets nye tilbygning, som kommer til at rumme 8 moderne plejeboliger og et flot kontormiljø til Skovbakkehjemmets Hjemmepleje.

I det flottest tænkelige sensommervejr og udsmykket med krans og Dannebrog på toppen af indgangspartiet præsenterede byggeriet sig fra sin allerbedste side.  Læs mere

Sø, sild og snaps giver livsglæde

Den 22. august drog Plejecentret Birketoft på sin årlige sommerudflugt, som

i år gik til Søgården i Sunds. Efter det veldækkede kaffebord, som blev nydt med udsigt over søen, rykkede alle udenfor. Nogle sad på terrassen og nød udsigten og varmen fra solen, imens personale og hjælperne kørte rundt

med andre beboere på græsset og ned til søen. Læs mere

 

 

Sommerfest på Spjald Pleje- og aktivitetscenter

Her er opskriften på den perfekte plejehjems-sommerfest:
Invitér hele Danmarks Grand Prix-darling, Dario Campeotto, og krydr hans optræden med en omgang dejlig solskin.
Arranger derefter en hyggelig miniolympiade og færdiggør anretningen med et gedigent aftenmåltid.


Læs avisartikel og se billeder her 

 

 

40 år - og fyldt med omsorg

Plejehjemmet Kornumgård i Brønderslev har været en tryg og omsorgsfuld base for ældre medborgere i 40 år. Og jubilæet fejres torsdag aften i et stort festtelt på parkeringspladsen, hvor beboere, pårørende, personale og samarbejdspartnere er inviteret.
Dagens jubilar er en ægte succeshistorie. Plejehjemmet på Kornumgårdsvej er nemlig populært som aldrig før.
Leder Ulla Kaasgaard har kun været på stedet i et år, og kender derfor ikke fortiden i detaljer. Men hun og personalet har klare mål for, hvad plejehjemmet skal være nu og i fremtiden. Læs mere


Race på Friplejehjem

I samarbejde med en lokal el- scooter- forhandler – Lindebjerg - arrangerede Friplejehjemmet Lillebælt racer-kørsel på parkeringspladsen ved plejehjemmet. Banen blev etableret med dæk som sikkerhed i svingene. Der var afskærmning mod publikum med markeringsbånd, afmærkningspæle, kegler og skilte. Bl.a. et skilt hvor der stod ”beboer-kørsel tilladt”.
Der var de rigtige flag til at markere start, tyvstart, uheld og mål. Ulrik fra Lindebjerg kommenterede løbet i megafon, og der blev kørt godt til.  Læs mere

 

De Olympiske Lege på Birketoft

Onsdag den 30. maj var dagen mange havde set frem til på Birketoft - både beboere, ægtefæller, vennekredsen og personalet. De Olympiske Lege blev erklæret for åbent, da vi alle i fællesstuen var samlet over en kop kaffe og en bid brød. Beboerne havde skam trænet i ugerne op til

OL-dagen og de var alle kampklare. De 5 discipliner man kunne dyste i var: Ballonbadminton med fluesmækkere, petanque, kast på dåser, køretur på dobbeltcykel og ringridning i kørestol. Læs mere

 

Stort rykind på Kildehøj til Åbent hus arrangement

Torsdag den 24. maj slog kildehøj dørene op og omkring 200 personer havde taget imod invitationen.
Nogle kom for at besøge pårørende på hjemmet.
Andre kom, fordi de stod over for at skulle på plejehjem og håbede på, at de kunne komme i betragtning til Kildehøj.
Endelig var der så de, der kom, fordi de fulgte hjemmets opfordring til at melde sig som frivillig "medarbejder" ved hjemmet. Som frivillig "medarbejder" er opgaven bla. at tage sig af den sociale omsorg for beboerne.  Læs mere


 

Friplejehjem til Giro d’ Italia cykelløb i Horsens og Odder

Både Skovbakkehjemmet i Odder og Riis Friplejehjem tog den 7. maj 2012 ud for at opleve forårets store sportsbegivenhed i Danmark, nemlig Giro d’Italia. Riis Friplejehjem drog af sted med 2 busser til Horsens i strålende solskin og med madkurven godt pakket. Skovbakkehjemmet var på hjemmebane, da Odder by, klædt i lyserødt og med stemningen i top, spændt ventede på at tage imod cykelfeltet. Læs mere

 

Fåreklipning på Enggården

Lørdag den 28. april var der arrangeret fåreklipning af vores 2 får,

Betty og Bruno.
Der blev arrangeret fælles formiddagskaffe, hvor både Kohberg, Naturmælk og Defco havde sponseret rundstykker, ost og pålæg.
Der var ikke lige terrassevejr, men så kunne synet at klipningen jo

foregår fra den anden side af glasset. Læs mere 

 

Kristinehøj tager på sommerferie på Malta

Lørdag den 5 maj drager 6 beboere og 6 personaler afsted mod Malta på sommerferie.
Det er første gang vi forsøger os med en udlandsrejse så der hersker rigtig megen spænding og ikke mindst glæde over at det nu skal prøves.
Udover rejsen til Malta er der som sædvanlig også en ferierejse som bliver indenland. Den tur går til Marielyst og her deltager op til 18 beboere og tilsvarende personale. Turen til Marielyst bliver i starten af juni.  Læs mere om ferierejsen i avisartiklenfra Helsingør Dagblad


 

Skovbakkehjemmet i Odder fejrer 40 års dag.

Skovbakkehjemmets 40 års fødselsdag den 4. april blev markeret den

28. marts med en festlig reception.
En rigtig god dag – tilsmilet af et fantastisk flot forårsvejr - dannede rammen omkring de ca. 160 beboere, personaler og gæster. Mange tidligere medarbejdere var ligeledes mødt op. Læs mere


Så bygges der plejeboliger i Odder.

Efter flere års forberedelse og politisk afklaring, er nybyggeriet af 8 plejeboliger og et kontorområde til Skovbakkehjemmets Hjemmepleje gået i gang. Den nye bygnings beliggenhed er hvor den tidligere forstanderbolig lå.
Forstanderboligen, der blev opført i 1972 sammen med plejehjemmet, har siden sidst i 70érne fungeret som 3 ældreboliger. Læs mere

 

Pangfarver på plejehjemmet gør det lettere at finde rundt - og så giver de humøret et løft.

Kraftige pangfarver skal gøre det lettere for beboerne på Plejehjemmet Kornumgaard i Brønderslev at finde vej. Og så er de nymalede vægge i bogstaveligste forstand med til at sætte kulør og kolorit på hverdagen.

Af samme grund er projektet døbt Glad-i-låget-projektet.

Bagkvinden er leder Ulla Kaasgaard, og medarbejder og beboere har været og er fortsat stærkt involveret i forandringerne.  Læs mere

 

En tur i sneen i Spjald

På Spjald Pleje- og Aktivitetscenter fik de en sjov idé i sidste uge – og skyndte sig at føre den ud i livet.
Det blev en fantastisk sjov dag for alle og en ”man kan, hvad man vil”-oplevelse.
Den ældste deltager i bob-slæden er 90 år. Der også var varmet op i lysthuset og kakao og boller til dem, der var med for at nyde den (måske) sidste sneklædte dag i år.  Se flere billeder

 

Unge og gamle slog katten af tønden på Enggården i Bylderup-Bov

22 børn fra naturbørnehaven Noas Ark i Sottrup holdt mandag fastelavnsfest med beboerne på plejehjemmet Enggården i Bylderup-Bov.

Børnene sang for de ældre, hvorefter de fik kakao og boller. Til sidst var der tøndeslagning for de mindste - men et par af de gamle skulle også

lige prøve. Læs og se billeder: Jyske Vestkysten og se flere billederfra Enggården.


 

Nyt fra feriefonden

Feriefonden i Danske Diakonhjem tilbyder i 2012, foruden sommerhusene i Gilleleje og Ebeltoft, muligheden for at leje 2 LEJLIGHEDER I BERLINbeliggende i det gamle Øst- og Vestberlin.

Lejlighederne er meget charmerende og kan imødekomme såvel den lille som den store families behov. Lejlighederne udlejes på favorable vilkår i en metropol, der fortæller sin egen historie, og hvor der er mulighed for afslapning, kultur, historiske såvel som gastronomiske oplevelser mv.

 

Se mere under "Links" - "Feriefonden" her på hjemmesiden.

 

Samtidig arbejder Danske Diakonhjem´s feriefond på at købe en lejlighed i Berlin - 2013.

 

Projekter afrundes med udgivelsen af en "metodeopskrift" 

I både Skovbakkehjemmets Hjemmepleje og på Friplejehjemmet Skovbakkehjemmet i Odder har man i 2011 arbejdet med at forbedre trivsel og kommunikation på arbejdspladsen i to projekter, der er blevet støttet af henholdsvis Forebyggelsesfonden og Ældrepuljen. Projekterne har bl.a. sigtet mod afprøvning og udvikling af en anderledes mødeform, kaldet "Åndehullet". Læs metodeopskriften her >>

 

Værdier skal leve i hverdagen

I 2010 og 2011 har Danske Diakonhjem sat særligt fokus på sit Idégrundlag gennem kurser for såvel ledere som medarbejdere. Deltagerne har været med til at indfange, hvad det betyder at være en værdifunderet organisation og have "en holdning til omsorg" på et plejehjem i Danske Diakonhjem i dag. 400 medarbejdere og 55 ledere har været afsted og et inspirationskatalog samler nu op på kursusforløbet. Se kataloget her >>.

 

11 gymnasieelever en dag på plejehjem

D. 9. november deltog tusindvis af unge i Operation Dagsværk til gavn for oprindelige folk i Peru. Kristinehøj Plejehjem satte 11 gymnasieelever

i sving med alt fra småkagebagning, rengøring af udearealer, polering af møbler til vaskeriarbejde. - Vi vil gerne støtte op om, at gymnasieelever stiller deres arbejdskraft til rådighed for en god sag, fortæller forstander, Poul Ørnø. Læs også artikel i Helsingør Dagblad >> 

 

Spjald Pleje- og Aktivitetscenter byder op til dans

 Kaffe, kage, harmonika og banjo var med til at skabe den gode

 stemning omkring dansegulvet, da plejehjemmets frivillige og personale

 bød op til dans. Det var de frivillige, der stod for at arrangere

 danseeftermiddagen, hvor både beboere og borgere udefra deltog. 

 Plejehjemmets vennekreds tæller i dag over 300 medlemmer, 

 herunder formand, Elise Petz Damgaard, der netop er kåret som årets frivillige i Ringkøbing-Skjern Kommune. Læs mere om dansen i Dagbladet Ringkøbing Skjern her >>

 

Beboere bytter plejehjem - en god ferie!

3 beboere fra Kærmindeparken i Bording og 3 beboere fra

Friplejehjemmet Skovbakkehjemmet i Odder byttede lejligheder i 3 dage

og fik en alle tiders ferieoplevelse. - Turen giver beboerne en

anderledes oplevelse end den, de får til daglig, og det er altid rart at

komme hjemmefra, fortæller personalet fra Kærmindeparken, der tog

initiativet til ferien. Læs mere her >> 

 

2 nye friplejehjem indvies

Danske Diakonhjem havde fornøjelsen af at indvie hele  to nye friplejehjem indenfor blot en måned. 

 Friplejehjemmet Sct. Kjelds- 

 gården i Viborg blev indviet

 25. august, mens Friplejehjemmet Lillebælt i Middelfart blev indviet 16.

 september. Begge friplejehjem er med sine indbydende, nye rammer

 kommet rigtig godt fra start.  

 

Frivilligårets tredje højskoledag har fokus på det at mødes

 Fem forskellige plejehjem fra Fyn til Holstebro lagde rammer til højskoledage for 

 frivillige ved Danske Diakonhjems plejehjem, der fejrer frivilligåret ved at

 invitere sine frivillige til dage med sang, erfaringsudvekling, ny viden og stof til

 eftertanke i frivilligarbejdet. Læs mere om dagen her >>

 

Klovn giver fælles oplevelser på tværs af generationer

Ved årets sommerfest på Højris Have i Ikast var både børn, børnebørn og klovnen Flippo inviteret.  - Han fik tændt mange smil i både barneansigter og i de dementes øjne, fortæller forstander, Karen Margrethe Madsen. Læs mere her >>

 

 Ny sandkasse giver liv fra dagplejebørn

 Dagplejebørn fra byen var med, da Plejecenter Birketoft i Aulum indviede sin

 nye sandkasse, der nu også er blevet fyldt med forskelligt legetøj. Én gang

 om måneden vil børnene fremover komme på besøg og lege til fornøjelse for

 både børn og beoere. Se også Herning Folkeblad, 5. august 2011 >>

 

Stafet, fakler og festfyrværkeri 

Sammen med ca. 42.000 andre friske mennesker deltog Friplejehjemmet Skovbakkehjemmet og Skovbakkehjemmets Hjemmepleje fra Odder i årets DHL-stafet i Århus. Læs mere her >>

 

Kristinehøj Plejehjem investerer i solceller

Det var et tilløbsstykke for både personale og beboere, da solcelleanlægget blev monteret på plejehjemmets tag. Det tog en uge at opsætte de i alt 280 m2 højproduktive solceller, der forventes at kunne dække 15-20 % af plejehjemmets årlige elforbrug. – Vi gør det andre taler om, for, udover at være en god arbejdsplads, vil vi også være en grøn arbejdsplads, fortæller forstander Poul Ørnø om investeringen. Læs mere her>>

 

Beboerne flytter ind i det nye Friplejehjemmet Sct. Kjeldsgården

Flyttedagen var længe ventet - og godt planlagt - af både beboere, personale og pårørende, da den endelig løb af stablen lørdag d. 30. juli. Beboere og personale var taget ud i det grønne, hvor de i ro og mag tilbragte dagen alt imens pårørende stod for flytningen af lejlighederne. På den måde blev dagen så skånsom som mulig for de 19 svært demente beboere. Friplejehjemmet, der er særligt målrettet mennesker med demens, er meget efterspurgt: blot 5 af de 40 nybyggede boliger står i dag ledige. Se indslag fra TV/MIDT-VEST her>>

 

 Sundhed giver overskud og sammenhold

 Et års målrettet arbejde med sundhed blandt medarbejderne har nu båret frugt.

 Plejecenter Thorshøj i Holstebro er blevet sundhedscertificeret af Dansk

 Firmaidrætsforbund og er nu i selskab med ca. 60 andre danske virksomheder. - Det

 er især vigtig på vores område, hvor vi har med mennesker at gøre. For hvis ikke vi

 selv trives, er vi jo heller ikke i stand til at hjælpe vores beboere, fortæller forstander

 Linda Halkjær. Læs mere her >>  

 

Velfærdsteknologi - Kristinehøj Plejehjem har gode erfaringer

TV Avisen bragte d. 4. juli et indslag om kommunernes satsning på teknologi i ældreplejen som en mulig spareløsning i de kommende år. På Kristinehøj Plejehjem i Helsingør arbejder man allerede aktivt med brug af teknologi i hverdagen og er meget bevidste om, hvor teknologien ikkebør anvendes og hvor den modsat bidrager til bedre kvalitet, arbejdsmiljø og øget værdighed for beboeren. Se indslag her >>

  

TV2/FYN har fulgt beboernes flytning til Friplejehjemmet Lillebælt

Da den 90-årige Bertel Petersen mærkede de andre beboeres skepsis overfor at flytte fra det gamle Strandvejens Plejehjem til helt nyopførte og moderne omgivelser, så han det som sit kald at sprede god stemning. TV2/FYN fulgte ham før flytningen, bragt 23. januar, og efter flytningen, bragt 7. juni. Se anden del af Bertels Mission her >> 

 

Fokus på friplejehjem som et værdibaseret alternativ

I fremtiden vil ældre mennesker i højere grad vælge værdibaserede plejehjem, forudsiger direktør i Danske Diakonhjem, Emil Tang, i en artikel i Kristeligt Dagblad d. 10. maj 2011. Læs artiklen "Ældre vælger plejehjem efter værdier her >>. Et levende eksempel på det værdibaserede alternativ beskrives i en reportage fra Riis Friplejehjem ved Give i samme avis. Læs artiklen "Andagt - er det ikke det der hellige?" her >>

 

Pedel belønnes med kongelig medalje

Efter 40 års ansættelse i Danske Diakonhjem, heraf 30 år som pedel på Højris Have, blev 69-årige Carl Christian Stensbjerg fejret d. 31. marts af personale, familie og en hilsen fra Dronning Margrethe. - Han vidste ikke, at han ville få Den Kongelige Belønningsmedalje inden ved afskedsfesten for vi havde valgt, at det skulle være en overraskelse, fortæller forstander på Højris Have, Karen Margrethe Madsen. - Det var en stor glæde for mig, at kunne overrække ham medaljen og det medfølgende diplom, fordi han som en loyal og tro medarbejder virkelig fortjener den. Læs også artikel i Ikast Avis 5. april 2011

 

Nyt bofællesskab vælger Danske Diakonhjem

Hjertebo bliver navnet på et nyt bofællesskab i Hvam i Viborg Kommune. Bofællesskabet er under Kristelig Handicapforening og opføres efter friplejeboligloven. I disse dage tages de første spadestik til de 12 nye boliger, der forventes taget i brug i foråret 2012. Se mere på www.hjertebo.dk

 

Danske Diakonhjems direktør taler ved høring om friplejeboliglov

 Under overskriften "Fra lovgivning til handling - friplejeboligloven set med

 en praktikers øjne" fortalte direktør, Emil Tang, om Danske Diakonhjems

 erfaringer med opstart og drift af friplejehjem. Det var OSI (Organisationen

 for selvejende institutioner), der havde indkaldt til høring på Christiansborg

 d. 22. marts. Læs mere her >>.

 

Rejsegilde for Friplejehjemmet Sct. Kjeldsgården

Sneen lå endnu på byggepladsen, da byggeriet af det nye friplejehjem ved Viborg blev fejret i slutningen af februar. Formand for bestyrelsen, Kirsten Lehmann, udtrykte glæde ved det flotte resultat. Læs mere her >>.

 

 Fastelavn på Bækmarksbro Pleje- og Daghjem 

 En stor flok børn fra Tangsø Børnehus slog katten af tønden til farverig fornøjelse for

 mange af plejehjemmets beboere. Arrangementet foregik i husets hjerte,

 dagcentret. Læs mere her >>.

 

Nyt Sjællandsk friplejehjem vælger Danske Diakonhjem

Den selvejende friplejeinstitution KH-Storkøbenhavn i Tåstrup indgår administrativt samarbejde med Danske Diakonhjem med virkning fra 1. januar 2012. KH-Storkøbenhavn bliver et bofællesskab under Kristelig Handicapforening med plads til 12 beboere - byggeriet forventes sat i gang 1. april.

 

Ny bus fejres med boblende vin og glæde

Det var en festdag, da plejehjemmet Grønneparken i Ikast markerede indkøbet af en ny minibus til beboerne. - Det var en fantastisk dag, sådan en som alle kan glæde sig over længe, fortæller forstander Birte Bæk. Både Vennekredsen, Lions Club og Danske Diakonhjems bestyrelse har bidraget til købet af det nye køretøj, der muliggør eftertragtede ture ud i det blå.

Læs også artikel bragt d. 18.2. i Herning Folkeblad eller i Ikast Avis.

 

160 frivillige, personale og forstandere skyder frivillighedsåret ind

 Danske Diakonhjems plejehjem har historie for en stærk og stor tilknytning af

 frivillige og Det Europæiske Frivillighedsår 2011 er en kærkommen lejlighed til at

 fejre, anerkende og inspirere de frivilliges engagement. Organisationens frivillige

 tilbydes vitaminer til hjerte og hjerne på højskoledage i årets løb. Dagene åbnes af

 bestyrelsesformand, Kirsten Lehmann, d. 22. februar kl. 10 på Diakonhøjskolen. 

 Læs pressemeddelelsen her >>

 

  

 

HospiceLimfjordKornumgaardAabybro PlejehjemBirkelse PlejecenterKamillianerGaarden - HospiceSkovbakkehjemmetSct. KjeldsgårdenKlejtrup FriplejehjemVinderup PlejehjemPlejecenter ThorshøjØrnhøj FriplejehjemPlejecentret BirketoftBækmarksbro Pleje- og DaghjemBofællesskabet KernehusetKildehøjSpjald Pleje- og AktivitetscenterHøjris HaveGrønneparkenFriplejehjemmet, HøjboSandfeldgårdenKærmindeparkenRingkøbing PlejehjemBofællesskabet GanerboØstbækhjemmetBlaabjerg Pleje- og AktivitetscenterSkovbakkehjemmetBofællesskabet SkærveboRiis FriplejehjemPlejehjemmet ElimBo- og Levestedet HorskærBofællesskabet SydhjørnetHospiceSønderjyllandEnggårdenPlejecenter DalsmarkPlejehjemmet StrandhjemFriplejehjemmet LillebæltSundhedscentret HolmelySydmarksgårdenSundhedscentret ÅhavenRudkøbing PlejehjemKristinehøj PlejehjemHospice VendsysselBofællesskabet ValmuenHavglimtSvanevig HospiceBofællesskabet ElmeboFilskov FriplejehjemFriplejehjemmet NordstjernenKildehavenGudenå HospiceFriplejehjemmet Bedsted ThyTrehuseHjerteboHovedkontoretÅrhus FriplejehjemHospice ØstjyllandAså FriplejehjemKjellerup FriplejehjemFriplejehjemmet HesselvangTølløse

Danske Diakonhjem
i Kina?

 

Vest-Kina, se her.

 

Øst-Kina, se her.

Danske Diakonhjem

Se pjece her.

Se film her.

 

Danish Deacon Homes Leaflet in Chinese,       

Personalegoder hos Danske Diakonhjem

Klik
her for at se hvad Danske Diakonhjem tilbyder medarbejderne.

Danske Diakonhjem      Islandsvej 5      7100 Vejle     Telefon 76 40 14 00      E-mail: danske@diakon.dkPrint denne side